Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT / Orodja za napredovanje

Orodja za napredovanje

Orientacijsko-tekaški dnevnik:

• Attackpoint
    Veliko je spletnih servisov, ki omogočajo pisanje tekaškega dnevnika. Attackpoint (napadna točka) pa je namenjen prav orientacistom. Na njem svoje treninge beležijo tudi nekateri Švicarski reprezentanti, avtor RouteGadgeta in še marsikdo.

Ustvarite si profil in povezavo sporočite selektorju.

Vodenje on-line tekaškega dnevnika bo obvezno za vse mladince, ki želijo biti del reprezentance!

Analiza poti:

• QuickRoute

Andraževa analiza proge (M21) na DP srednje 2011 s pomočjo GPS naprave in QuickRoute. Karto je objavil v svojem DOMA arhivu.

Uporaba GPS-a za analizo izbire poti, hitrosti, napak ... QuickRoute je lepo integriran tudi z digitalnim arhivom kart (DOMA - glej spodaj). Vsekakor priporočamo nakup GPS ure (npr. Forerunner ali Polar z GPS modulom) ali GPS sledilnika. Za nasvet kontaktirajte svojega klubskega trenerja ali selektorja.
  • Geopedia
    Osnovno analizo npr. svojih običajnih tekaških krogov lahko uredite tudi na Geopediji.

Digitalni arhiv kart:

• DOMA
    Objava kart in analiz vodi k izmenjavi izkušenj, k temu, da lahko izkušenejšega tekmovalca poprosite po mnenju, hitro pokažete svoje poti. Orodja vam ni potrebno instalirati, v OZS smo namreč uredili arhiv kart (na naslovu http://karte.o-tek.si/users.php) za kogarkoli. Za uporabniško ime in geslo zaprosite selektorja.

Kartografija in trasiranje:

• OCAD
    Edino pravo orodje za trasiranje in izdelavo kart. Mladincem bo v pomoč pri načrtovanju lastnih treningov. Različica 6.0 je na voljo brezplačno, za novejšo verzijo pa zaprosite za licenco v svojem klubu.

Vabljeni na orientacijski tabor.
26. - 30. 6. 2024, Tabor Mojca, Dolenjske Toplice
Prijave (do 20. 5., omejeno število mest).